3 respostes a «La literatura… així en general»

  1. Mostran interès per la literatura quan necessitam fugir de la realitat, però no val una literatura qualsevol, ha de ser la que ens agrada més (gènere, temàtica…) perquè sinó llegim coses sense passar gust i per tant, seguim dins la realitat, no hem fuit.

  2. La literatura, tal com ha explicat la meva companya, és un instrument per fugir de la realitat. Quan llegim una obra, ens perdem en les paraules i deixem de pensar en allò que ens condiciona la vida, experimentat una sensació de plaer com si entréssim a un món paral·lel, tenint en les nostres mans el poder de sortir-ne i entrar-ne en voler. Les preferències literàries són diferents depenent de la persona, per tant, un individu pot sentir una admiració per la fantasia i per exemple Harry Potter ser el seu llibre preferit, o bé per la realitat com el Diari d’Ana Frank. Si una obra per nosaltres és bona, podem llegir-la infinits cops. Cada vegada una lectura es viu de manera distinta, descobrint així nous detalls que anteriorment ens hem passat per alt.

    En el text s’explica com es va obrir un llibre per una pàgina qualsevol i es va procedir a la seva lectura. Quan una obra ha estat llegida tants cops això és possible, ja que la memòria et permet saber-te situar correctament. Avui en dia, la invenció del cinema i aparells electrònics els quals utilitzem per entretenir-nos, durant el nostre temps lliure, quan no tenim res a fer, ha provocat una pèrdua de valor de la literatura. Encenem l’ordinador i comencem a veure una pel·lícula de Netflix, tal vegada basada en una obra i l’original sempre té més valor. Desgraciadament, la majoria de cops decidim decantar-nos pel camí més curt, mirar la pel·lícula, envers de gaudir, encara que suposi més temps, d’una magnífica obra literària que en tots els aspectes, ens enriqueix d’una manera incomparable.

  3. Des del meu punt de vista, la literatura destaca per damunt de moltes arts. La literatura tot i estar escrita ens transporta un altre món, a un món que creem nosaltres mateixos tot i que, sigui l’autor de l’obra qui ens deixa uns referents. Llegir ens fa créixer atès que ens ajuda a conèixer paraules que ens permeten expressar idees que mai hauríem pensat que formularíem. Per tant, llegir ens ajuda a comprendre el món amb major amplitud i observar el món de distints angles. Així i tot, cal destacar que la literatura aconsegueix allunyar-nos del món i inclús, de nosaltres mateixos, però alhora ens acosta cada vegada més al que som. Tot això, no seria possible si el que llegim no ens agradés, per tant, la literatura que ens ajuda a aconseguir tot això, és la que està enfocada al gènere i a la temàtica que ens agrada atès que si no ho faríem per obligació i no per entreteniment. Si no ho féssim per gust, no aconseguiríem marxar d’aquesta realitat sinó que seguiríem atrapada en ella. Finalment, m’agradaria ressaltar que sense literatura no hauríem arribat al cinema, és cert que el dia d’avui la majoria de la població prefereix seure’s i mirar una pel·lícula que no pas agafar un llibre. Cal que plantegem quantes pel·lícules són més bones que un llibre o que igualen el llibre. La resposta és ben poques. Això ens dóna a veure que l’autor del llibre és capaç de fer que per nosaltres mateixos en creem un món o una realitat, en canvi, un director de cinema ens desquadra tota la idea que havíem construït; possiblement, sigui per això que una pel·lícula és incapaç d’igualar la lectura d’un llibre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *